Mandevilla, Sundaville, Dipladenia


Wat betekenen de namen Mandevilla,
Sundaville of Dipladenia?
Mandevilla is een (sub) tropische plant die oorspronkelijk in centraal en zuid Amerika groeit
De cultivars die wij telen zijn via kruisingen(veredeling) ontstaan
Alle type’s heten tegenwoordig Mandevilla hybriden. De Naam Dipladenia komt officieel niet meer voor, maar wordt in de handel en bij tuinliefhebbers nog wel gebruikt.
De veredelaar Suntory introduceerde in 2003 de merknaam ‘Sundaville‘ voor Mandevilla soorten met goede terraseigenschappen voor o.a. West-Europa. Door de populariteit bij de consument van deze plant wordt de naam Sundaville vaak gebruikt. Sundaville is dus de merknaam van de Mandevilla hybriden van de veredelaar Suntory.
Na de introductie van Sundaville zijn ook andere veredelaars actief geworden met Mandevilla hybriden. Een daarvan is Syngenta waarvan ons bedrijf een aantal soorten teelt onder de naam Mandevilla Rio. D.H.M.Inovations( Lannes) is een Franse veredelaar met de bekende rode Mandevilla Diamantina Topaz vermillion.
De Mandevilla, Sundaville of Dipladenia worden vaak door elkaar gebruikt voor dezelfde planten. Omdat de ras eigenschappen wel van elkaar verschillen is het beter de cultivar namen te gebruiken

Door de uitstekende tuin eigenschappen van de Mandevilla is deze plant uitgegroeid tot het belangrijkste product van Summerville Plants

Translate ยป