Ontstaan Summerville Plants

In 2008 zijn Leo en Robert van der Hulst het bedrijf Summerville Plants begonnen. Het bedrijf is ontstaan na een grondige marktverkenning. De broers kweekten beiden snijrozen op 2 naast elkaar gelegen kwekerijen in Heerhugowaard. Hun ouders waren het bedrijf in 1963 in Aalsmeer begonnen en hadden het in 1985 in Heerhugowaard opnieuw opgebouwd. De rentabiliteit in de snijrozen liep achteruit door stijgende energiekosten en de toename van import uit Kenia en Ethiopië.

Summerville Plants Noordscharwouderpolderweg 11+13 Heerhugowaard

De broers kozen voor de teelt van Sundaville in een van de rozenafdelingen aan de Noordscharwouderpolderweg 13. De Sundaville werd 5 jaar daarvoor geïntroduceerd door Moerheim New Plants, en werd steeds populairder bij de consumenten. De teelt had een veel lagere energiebehoefte als de rozenteelt, en concurrentie uit lage loon landen was om transportredenen uit te sluiten.

2 jaar later werd de andere afdeling omgeschakeld naar terrasplanten. Thunbergia en Portulaca werden aan het sortiment van de terrasplantenkwekerij toegevoegd.

In 2014 werd besloten om 1 van de 2 afdelingen in te richten voor de teelt van een nieuw sortiment Patiorozen van de veredelaar Select Breeding. De teeltervaring van de snijrozen kon zo worden gecombineerd met de opgebouwde marktkennis van terrasplanten. In 2018 kwam daar een eigen sortiment bij onder de naam Rosa Summerville

Rosa Summerville mix

In 2018 werd ook de laatste kas snijrozen aan Noordscharwouderpolderweg 11 geswitcht naar terrasplanten.

Op dit moment werken Leo en Robert samen met 3 fulltimers en 2 parttimers jaarrond in het bedrijf. Op de zaterdagochtenden en in de schoolvakanties hebben we een grote groep scholieren aan het werk. In de voorjaarsmaanden wordt de groep medewerkers uitgebreid met seizoensmedewerkers.

Translate »